вівторок, 11 травня 2010 16:36

Януковичу загрожує втрата довіри в Криму

Януковичу загрожує втрата довіри в Криму

Вирішити проблеми із місцевим самоврядуванням у Криму для Януковича - питання життя та смерті. Так вважає директор центру політичного аналізу Юрій Романенко.

"Крим голосував за Януковича. Та якщо він нічого не зробить для жителів міста, втратить довіру так само, як Ющенко свого часу втратив довіру на Західній Україні", - відзначив він.

Жителі Алушти надіслали лист до Президента України Віктора Януковича. Під ним підписались 5 тисяч мешканців курорту. У зверненні алуштинці просять захистити їх від свавілля міської влади. Вимагають втручання Генеральної прокуратури. Мера Володимира Щербину звинувачують у навмисному розоренні міста та розкраданні бюджетних коштів.

"За нашими підрахунками минулого сезону місцеві чиновники Алушти поклали собі до кишені більше $ 15 млн. $ 7 млн - відкат тільки за парковку, $ 6 млн - тіньовий потік незаконної торгівлі, $ 600 тис. - за платний вхід на пляжі. Всі ці кошти могли би піти до бюджету", - впевнена керівник відділення Союзу підприємців Криму Ірина Шевченко.

Підприємці Криму скаржаться на рейдерські захоплення міської власності органами самоврядування.

"Нам не дають працювати. Позбавляють торгових точок. Все йде до рук мера Шербини та його соратників", - незадоволена підприємець з Алушти Ірина Фаа.

Політичний експерт Юрій Романенко говорить, що ситуація в Алушті - показовий приклад для усього Криму.

"За роки незалежності Крим міг би стати золотою жилою прибутку для України. - вважає Юрій Романенко. Для цього були всі передумови. І кошти для цього теж виділялись, проте вони пішли не до місцевих бюджетів, а до кишень чиновників. За нашими підрахунками минулого сезону в Криму відпочиваючі залишили більше $ 5 млрд. Проте до бюджету не дійшло навіть 10% цієї суми. Якщо президент не вдасться до відповідних заходів, Крим як курорт може взагалі припинити існування".

Раніше Gazeta.ua повідомляла, що цьогорічний курортний сезон в Криму перебуває під загрозою зриву.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Януковичу загрожує втрата довіри в Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі