неділя, 03 червня 2007 13:38

Янукович збирає позачергове засідання Кабміну, щоб врятувати врожай

Уряд завтра на позачерговому засіданні розробить невідкладні заходи щодо збереження врожаю 2007 року. Про це повідомив прем`єр-міністр України Віктор Янукович сьогодні в Одеській області після ознайомлення зі станом посівів, які постраждали від посухи.

- У нас у 10 регіонах держави складна ситуація. Втрати в цих регіонах будуть, умовно кажучи, приблизно половина від того, що планували, - сказав Янукович.

Прем`єр-міністр уточнив на прикладі Одеської області, в якій планували зібрати урожай на рівні трьох млн тонн, а зараз прогнозується на рівні 1,4-1,5 млн тонн.

- Безумовно, одним з головних питань є питання заготівлі продовольчого зерна на 2008 рік, - додав він.

Прем"єр-міністр наголосив, що уряд передбачає фінансування програми із заготівлі продовольчого зерна і створення посівного фонду.

- Його (посівний фонд) потрібно зберегти і готуватися до цього. Там, де можна, пересівати іншими культурами, ми пересіватимемо, і до цього регіони готові, - сказав він.

Глава уряду також повідомив, що передбачені також кошти для надання допомоги сільгосппідприємствам і компенсації їх втрат, а також вивчається можливість компенсації втрат селянам, які живуть за рахунок підсобних господарств.

1 червня Верховна Рада України ухвалила Закон України "Про внесення змін до Закону України "Про державний бюджет України на 2007 рік", в якому, серед іншого, передбачено виділити 270 млн грн на вирішення проблем, що виникли в АПК унаслідок посухи, передає УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Янукович збирає позачергове засідання Кабміну, щоб врятувати врожай». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі