неділя, 11 липня 2010 11:19

Янукович пообідав з Медведєвим та Лукашенком у їдальні Миколи ІІ

Янукович пообідав з Медведєвим та Лукашенком у їдальні Миколи ІІ

У Лівадійському палаці в Криму відбувся неформальний саміт президентів країн СНД.

Захід улаштували у великому білому залі, що у часи Миколи II був їдальнею. Там напередодні встановили прапори 6 країн. Для туристів вхід у палац було закрито. Також не можна було потрапити в парк палацу.

Гостей саміту обслуговував ресторан "Царська кухня", що неподалік палацу. Один з офіціантів розповів, що гостей пригощали бутербродами із сиром. Хоча Віктор Янукович під час прем'єрства віддавав перевагу чорному хлібу з аджикою.

"Але можливо після того, як він став Президентом, його смаки дещо змінилися", - зазначив офіціант.

Результати саміту видали у спільній заяві. Зокрема, написали про доцільність спільної реалізації інвестиційних проектів, спрямованих на створення нових курортно-оздоровчих і лікувальних об'єктів у країнах Співдружності.

"У рамках виконання Рішення Глав держав від 8 травня 2010 року про оголошення 2012 року Роком спорту й здорового способу життя в Співдружності Незалежних Держав, а також з огляду на підготовку до проведення в Україні в 2012 році чемпіонату Європи з футболі й у Росії в 2014 році - Зимових Олімпійських Ігор у місті Сочі, відзначаємо доцільність спільної участі зацікавлених сторін у будівництві й модернізації стадіонів, спортивних споруд і необхідної інфраструктури. Вітаємо також проведення чемпіонату світу з хокею в Мінську у 2014 році" - написали в заяві.

Присутність на неформальному саміті глав держав СНД підтвердили Дмитро Медведєв і Олександр Лукашенко. Також приїхали глави 4 країн Азії. Янукович має намір святкувати свій 60-річний ювілей три дні - 9 липня в Києві, а 10-11-го - у Криму.

gazeta.ua,Українські новини

Зараз ви читаєте новину «Янукович пообідав з Медведєвим та Лукашенком у їдальні Миколи ІІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

39

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі