субота, 01 вересня 2012 23:26

Янукович побудував у рідному місті школу майбутнього. Для майбутніх керівників.
49

Віктор Янукович цілує першу вчительку Ганну Дмитрівну Зогонову
На архівному фото Вітя Янукович у верхньому ряду третій ліворуч
У школу майбутнього вклали 30 мільйонів гривень, однак навчатися в ній буде всього лише 200 учнів
Хлопчики сидять за 3-ю партою біля вікна - кажуть, у цьому кабінеті багато років тому, на цьому місці біля вікна сидів Янукович. Правда, в його дитинстві в класах було по 45 учнів і парти стояли в 3 ряди, а зараз - в 2 ряду, так як в класі по 20 дітей.

1 вересня в місті Єнакієве відкрилася після реконструкції так звана "школа майбутнього". Це колишня школа № 34, в якій навчався Віктор Янукович. Її перейменували в гімназію-ліцей інформаційних технологій і оснастили сучасним обладнанням.

Поки що зданий в експлуатацію лише старий корпус ліцею. До занять приступили 150 дітей - з 5 по 10 клас.
- Ви будете керівниками нашої країни, в добру путь! - Побажав дітлахам місцевий кандидат в народні депутати від ПР Леонід Литвинов. Гість свята використовував святкову лінійку для передвиборного піару - вручив школярам сертифікат на м'які меблі.

Кожен кабінет обладнаний інтерактивною дошкою. Клас інформатики оснащений сучасними комп'ютерами за кількістю учнів. На території школи є безкоштовний вай-фай інтернет.

У класах максимум по 20 учнів. Ліцеїсти будуть поглиблено вивчати фізику, математику та інформатику за спеціальною програмою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До 1 вересня відкриють 40 нових шкіл

Навчання в "школі майбутнього" буде українською мовою.

Сюрпризом стала електронна карта, без якої учень не зможе увійти і вийти з ліцею. Карта дозволить зафіксувати час появи дитини на заняттях і час відходу, а батьки отримають смс-повідомлення з відповідною інформацією. За допомогою карти можна буде розплачуватися за шкільні обіди в їдальні. Школа отримала так само електронний журнал, за допомогою якого батьки зможуть контролювати успішність.

Учнів і педагогів в оновлений ліцей збирали з усіх шкіл Єнакієвого.

Дітям для зарахування до ліцею була потрібна відмінна успішність (якою, за спогадами колишніх вчителів, Віктор Федорович не міг похвалитися).

- Конкурс у п'ятий класи у нас був 3 людини на місце, - поділилася директор ліцею Ольга Дегтярьова, - Кожний кандидат пройшов співбесіду і написав вступну контрольну.

Незважаючи на початок занять, на території школи повним ходом тривають будівельні роботи.

Останній місяць глава Донецької облдержадміністрації Андрій Шишацький регулярно проводив наради в Єнакієвому, виконуючи особистий наказ Януковича – незважаючи ні на що, відкрити його школу до 1 вересня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Батькам першачків дали вихідний на 1 вересня

Здача об'єкту проходила в авральному режимі. Як розповіли кореспонденту Gazeta.ua робітники, близько року будівництво "школи майбутнього" велося неспішно. А в середині серпня тут помінявся підрядник, який отримав 28,54 мільйона грн. Щоб встигнути до наміченого Президентом терміну на будівництво залучили солдатів строкової служби.

Кажуть, що через рік у ліцеї з'явиться 11-ий клас і число учнів зросте до 200 - на таку кількість дітей розрахована "школа майбутнього".

Завершити благоустрій території, відкрити їдальню, бібліотеку та актовий зал обіцяють протягом місяця.

В остаточному варіанті президентська школа зможе похвалитися власним стадіоном, волейбольним і баскетбольним майданчиками, біговою доріжкою, тенісним кортом. У ліцеї так само відкриється музей Віктора Януковича.

Єнакіївський ліцей є одним з трьох навчальних закладів, які беруть участь у програмі Президента "школа майбутнього". На кожну планується витратити з держбюджету по 30 мільйонів гривень.

Зараз ви читаєте новину «Янукович побудував у рідному місті школу майбутнього. Для майбутніх керівників.». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

73

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі