вівторок, 07 серпня 2007 17:05

Янукович доручив створити нафтопровід Ірак-Туреччина-Україна

Янукович доручив створити нафтопровід Ірак-Туреччина-Україна
Кабінет Міністрів України доручив Міністерству палива і енергетики спільно з Міністерством закордонних справ у 2008-2010 рр. провести міждержавні переговори з Іраком і Туреччиною про необхідність створення нвфтотранспортного коридору Кіркук (Ірак) - Трабзон (Туреччина) - МНТ "Південний" (Україна).

Таке доручення міститься у розпорядженні уряду N606-р від 1 серпня 2007 року, яким затверджено план заходів щодо виконання Комплексної програми затвердження України як транзитної держави в 2002-2010 рр.

Мінпаливенерго, МЗС, Міністерству економіки і ОАО "Укртранснафта" (оператор системи нафтопроводів України) також доручено в 2007-2010 рр. організувати подальшу реалізацію проекту транспортування нафти з використанням нафтотранспортної системи "Одеса-Броди" з Каспійського регіону в країни Європейського Союзу.

Мінпаливенерго, МЗС, і Мінекономіки в цей же період мають забезпечити створення технічних можливостей і завершити роботу зі створення договірної правової бази для збільшення обсягів транспортування вуглеводнів з Каспійського регіону, Середньої і Центральної Азії в європейські країни територією України, передає УНІАН.
Зараз ви читаєте новину «Янукович доручив створити нафтопровід Ірак-Туреччина-Україна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі