понеділок, 27 березня 2023 14:50

Аномальний хід температури: українців засмутили прогнозом

Аномальний хід температури: українців засмутили прогнозом
У столиці очікується завтра аномальний хід температури повітря. Фото: pixabay.com

28 березня в Україні кардинально зміниться погода.

Вітер з південно-східного поступово переходитиме на північно-західний, 5-12 м/с, повідомила синоптикиня Наталка Діденко у Facebook. Пориви можуть досягати штормових значень, до 15-22 м/с.

"До нас переміститься активний циклон, який зародився над Середземномор'ям і вже розминається. У вівторок в Україні очікуються опади. У західних, північних областях, на значній частині центру можливі сильні дощі, які переходитимуть у мокрий сніг. На заході вдень опади послабшають, на сході дощ ймовірніший у другій половині дня та ввечері. Ще раз! Завтра сильний вітер", – йдеться у повідомленні.

У багатьох областях України різко похолоднішає, до +1...7°С. У східних областях ще затримається тепла погода, завтра там буде +10...16°С. У центральних областях та на півдні очікується +6...12°С.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гра кольорів заворожує: показали схід сонця у засніжених Карпатах

У Києві 28 березня передбачається ускладнення погоди. Пройдуть сильні опади: дощ із переходом у мокрий сніг. Вітер північно-західний, пориви до штормових 15-20 м/с.

У столиці очікується завтра аномальний хід температури повітря. Найближчої ночі ще буде тепло, до +12°С. А вдень температура повітря почне знижуватися до +3°С.

"Надалі похолодання охопить всю Україну та посилиться до невеликих морозів. Потепління прийде аж в суботу-неділю. Прогноз погоди знаємо, за циклоном стежимо, пігулки від голови, тиску та мазі від суглобів тримаємо неподалік. Квіти захищаємо, теплий одяг не ховаємо, теплі ковдри залишаємо на місцях, машини паркуємо подалі від дерев та білбордів", – додала Діденко.

В Україні пануватиме рання та тепла весна. Подекуди очікуються навіть аномальні температури, розказала кліматологиня Віра Балабух. Водночас можливі заходи арктичного повітря з півночі, північного заходу та сходу, особливо у першій половині весни. Вони зумовлять нестійку погоду.

Зараз ви читаєте новину «Аномальний хід температури: українців засмутили прогнозом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі