четвер, 22 жовтня 2009 14:42

Андрієвський розказав, де Черновецький подів 20 мільярдів гривень

Андрієвський розказав, де Черновецький подів 20 мільярдів гривень

Бюджет столиці не наповнюється через злочинно неефективний продаж комунального майна і землі.

Про це заявив один із лідерів Блоку Кличка, голова Української селянської демократичної партії Дмитро Андрієвський, повідомляє прес-служба депутата.

За його словами, за 2007-2008 роки у Києві було відчужено більше 2 мільйонів квадратних метрів комунальної власності за ціною 554 гривень за квадратний метр.

"При середній площі трикімнатної квартири у 70 метрів, квартира, за розцінками Черновецького, повинна коштувати 35 тисяч гривень!" - заявив Андрієвський.

Крім того, за його інформацією, у 2007-2008 роках різним особам було передано більше 2,5 тисяч гектарів землі.

Втрати бюджету при цьому склали більше ніж 20 мільярдів гривень: 135 земельних ділянок площею 234 гектари продано за демпінговими цінами. Лише три були куплені на аукціонах.

"Наприклад, ділянку за адресою Протасів Яр, 23 площею у 5 гектарів продали за 2 мільйони гривень, а реальна вартість цієї землі 108 мільйонів гривень. Інший приклад - ділянка КП "Іподром" площею 526 гектарів ринковою вартістю 100 мільйонів доларів передана за тіньовими схемами невідомим структурам за рішенням Черновецького", - зазначив Андрієвський.

За матеріалом Українська правда

Зараз ви читаєте новину «Андрієвський розказав, де Черновецький подів 20 мільярдів гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі