понеділок, 30 березня 2009 11:25

Американців затопило і заморозило (ФОТО)
60

У США в штаті Північна Дакота продовжуються протипаводкові заходи в зоні лиха. Напередодні тут через крижані затори на річках і танення снігу почалися сильні повені. Ситуацію ускладнюють буревії, що тривають у регіоні калька днів поспіль. Рівень води в Ред-Рівер підвищився до відмітки 12,4 метра. Раніше рекордним вважався показник 12,2 метра, зареєстрований 1897 року.

Станом на понеділок рівень води знизився до 12,3 метра. Це викликано тим, що в регіоні знизилася температура повітря, унаслідок чого припинилося танення снігу.

Президент США Барак Обама оголосив територію штату Північна Дакота зоною стихійного лиха. Уряд направив в місто Фарго, населення якого досягає 90 тисяч чоловік, додаткову допомогу. Мобілізовано понад 2,4 тисяч бійців Національної гвардії, гелікоптери і безпілотний літальний апарат "Предатор", призначений для моніторингу ситуації в зоні лиха з повітря.



Зараз ви читаєте новину «Американців затопило і заморозило (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі