середа, 18 липня 2007 16:28

Американці захопили головного зв"язкового бен Ладена

Представники американського військового командування 18 липня заявили, що 4 липня їм вдалося затримати одну з ключових фігур серед керівників іракської "Аль-Каїди".

Затриманий в місті Мосул Халед Абдул-фатах Давуд Махмуд аль-Масхадані, відомий також як Абу Шахід, був головним зв"язковим між Усамою бен Ладеном, лідером іракської "Аль-каєди" Абу Аюбом аль-Масрі і другою людиною в угрупуванні Айманом аль-Завахрі.

Крім того, військові встановили, що Аль-Масхадані спільно з Аль-Масрі в 2006 році створили в інтернеті віртуальну організацію "Ісламська держава Ірак". Як лідер цієї організації був заявлений хтось Абу Омар аль-Багдаді. Проте на допиті Аль-Масхадані розповів, що Аль-Багдаді був фігурою вигаданою, а сама органіація лише приховувала, що "Аль-Каїдою" управляють не іракці, а люди з-за кордону.

Ступінь взаємодії іракського крила "Аль-каєди" і бен Ладеном по колишньому залишається під питанням. Проте американські військові вважають, що хоча бен Ладен і не бере участі в щоденних діях іракських бойовиків, ключові директиви місцевому відділенню "Аль Каїди" поступають від лідерів, що знаходяться за кордоном, повідомляє Associated Press.

Зараз ви читаєте новину «Американці захопили головного зв"язкового бен Ладена». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі