До висновку про корисність фруктово-ягідних алкогольних коктейлів фахівці таїландського університету Касетсарт і Департаменту сільськогосподарських досліджень США прийшли в ході вивчення різноманітних способів консервації і зберігання свіжих ягід.
За підрахунками досліджень, поєднання із спиртним підсилює дію антиоксидантів, що містяться в полуниці, приблизно на третину. Таким самим чином додавання спиртного позначається і на властивостях ожини.
Корисність антиоксидантів пояснюється здатністю цих сполук зв"язувати вільні радикали – активні молекули з вільним хімічним зв"язком, які завдають збитку клітинним мембранам і ДНК. Таким чином, підвищене споживання фруктів і ягід знижує ризик розвитку онкологічних, серцево-судинних і інших захворювань. У ягодах у великих кількостях містяться такі антиоксиданти як поліфеноли і антоцианіни.
За словами експертів-дієтологів, деякі способи приготування дійсно можуть підсилити благотворні властивості фруктів і овочів, наприклад, полегшуючи всмоктування корисних речовин, що містяться в них. В той же час учені попереджають, що ніякі антиоксиданти не зможуть компенсувати шкоду здоров"ю, який заподіює непомірне вживання алкогольних напоїв, повідомляє Lenta.ru.
×
Коментарі