середа, 21 листопада 2007 12:17

Актор Стівен Сігал став почесним громадянином Калмикії

 На церемонії відкриття Кубка Європи з боксу серед студентів, який стартував у Елісті, глава Калмикії Кірсан Ілюмжинов заявив, що підписав указ про привласнення відомому американському акторові і володареві 7-го дана з айкідо Стівену Сігалу звання "Почесний громадянин Калмикії", повідомив прес-секретар глави республіки Буянча Галзанов. Крім того, акторові подарували квартиру у Сіті-Чесс (Місті Шахів). На знак подяки Сігал виконав кілька своїх пісень. Для цього актор узяв з собою у поїздку гітару.

Під час дводенного перебування у республіці Сігал має намір відвідати найбільший буддиський храм Європи Золота обитель Будди Шак"ямуні, зустрітися з представниками буддійських громад, а також провести зустріч із студентами Калмицького держуніверситету. На 21 листопада Стівен Сігал призначив відвідини повітряноопорного спортивного комплексу "Білий лотос", де актора чекає зустріч з майстрами бойових мистецтв Калмикії.

Стівен Сігал народився 10 квітня 1952 року у місті Ленсінг (штат Мічиган). З семи років він став цікавитися бойовими мистецтвами. У 1971 році Сігал виїхав до Японії, де продовжував вивчення айкідо, а також дзен і буддизм. У 1975 році він відкрив свій клуб у Осаці і назвав його "Тен Сін", що у перекладі означає "Божественна воля".

Вчинок був нечуваним і безпрецедентним - іноземці ні до, ні після Сігала не насмілювалися викладати японцям японські ж мистецтва, притому на їх же землі. Жорстке силове айкідо Сігала, який створив свій індивідуальний стиль, що поєднував американську фізичну потужність з японським духом самурайства і японським способом життя, привертали в "Тен Син" учнів, повідомляє  ІТАР-ТАСС.

Зараз ви читаєте новину «Актор Стівен Сігал став почесним громадянином Калмикії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі