понеділок, 14 січня 2013 05:02

Активістки FEMEN влаштували акцію протесту в Ватикані

Активістки FEMEN влаштували акцію протесту в Ватикані
ФОТО: mk.ru

Активістки українського руху FEMEN 13 січня влаштували акцію на підтримку сексуальних меншин на площі Святого Петра у Ватикані. Про це повідомляє lenta.ru з посиланням на Agence France-Presse.

Чотири активістки FEMEN роздяглися, залишившись топлес, під час недільної служби, яку проводив Папа Римський Бенедикт XVI. На спинах у дівчат були написи "In Gay We Trust" ("Ми віримо в геїв"). Дівчат майже відразу ж затримала поліція.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Не топлес, а голяка. Femen виступили проти шаріатської Конституці Єгипту

Останнім часом у Франції проходять масові демонстрації проти одностатевих шлюбів: у листопаді 2012 року уряд Франції схвалив законопроект, що дозволяє гомосексуальним парам укладати шлюби та всиновлювати дітей. У разі схвалення парламентом законопроект набуде чинності в січні 2013 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Активісток FEMEN побили у Франції

У Римі прихильники традиційних шлюбів також планують влаштувати невеликі демонстрації перед французьким посольством.

В Італії в даний час одностатеві пари можуть укладати так звані цивільні союзи, які визнаються поки тільки в Турині, Неаполі та Мілані. Цивільні союзи відрізняються від традиційних шлюбів дещо меншою кількістю прав.

Зараз ви читаєте новину «Активістки FEMEN влаштували акцію протесту в Ватикані ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

18

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі