четвер, 16 січня 2020 15:10

Якої погоди чекати українцям до кінця січня

Якої погоди чекати українцям до кінця січня
24 січня атмосферний фронт може принести з собою мокрий сніг і дощ. Фото:vesti.ua

Погода в Україні до кінця січня залишиться без змін.

До 20 січня в Україні переважатиме погода без опадів, про це розповіла заступниця начальника відділу метеопрогнозів Українського гідрометцентру Наталія Голеня, пишуть "Факти".

"Погоду визначає поле підвищеного тиску. Вночі та вранці очікуються тумани. Ночами буде підмерзати: температура вночі – від 0 до 5 градусів морозу, у Карпатах та Прикарпатті – до мінус 6–11 градусів. Вдень – близько нуля або слабкий плюс. Це все одно тепла для зими погода, хоч і з нічними морозами. Можливо, до 24 січня щось зміниться", – повідомила вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Казкові зорепади та "поцілунок планет": які космічні явища вразять нас 2020 року

За її прогнозом, 24 січня атмосферний фронт може принести з собою мокрий сніг і дощ.

Натомість народний синоптик Володимир Деркач вважає, що зима-2020 буде мінливою. Слід очікувати різких перепадів температури, кілька сплесків морозів, але несуттєвих.

"Перше півріччя 2020 року буде в міру вологим, друге – дуже посушливим. У другій декаді січня вночі невеликі морози і практично постійні плюси вдень. Зрідка опади, навіть дощі. Початок третьої десятиденки буде холодним. Після цього на день-два потепліє, і до кінця місяця буде достатньо комфортно, сильних морозів не передбачається. Опади несуттєві", – розповів він.

За прогнозом Деркача, на початку лютого збережуться невеликі морози, а далі прийде відлига, хоча й на короткий час. У другій декаді очікується нетипова для лютого погода – пануватиме швидка весна. І лише до кінця місяця зима нагадає про себе.

В Україні у четвер, 16 січня, після весняної погоди повертається похолодання. Зокрема, температура вночі від -4°С до +1°С. Протягом дня очікують у Карпатах та на Прикарпатті місцями 6–11°С морозу, вдень 1–6°С тепла, в Одеській області та в Криму до 9°С тепла.

Зараз ви читаєте новину «Якої погоди чекати українцям до кінця січня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі