вівторок, 04 травня 2021 19:40

Як змінилося ставлення українців до вакцинації

Як змінилося ставлення українців до вакцинації
Українці змінюють ставлення після хвороби. Фото: Reuters

Українці починають змінювати ставлення до вакцинації від коронавірусу.

"На мій погляд, є дві причини. Одна з них - це те, що все-таки зростає кількість людей, які хворіють, зростає навантаження на лікарні, все більше людей мають власний досвід захворювання", - сказав генеральний директор Київського міжнародного інституту соціології Володимир Паніотто в програмі "Сьогодні увечері" на каналі "Україна 24".

Друга причина в тому, що 33% тих, хто не вірить в вакцинацію не задоволені наявними препаратами. Усього в вакцинацію не вірять 20% населення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Колективний імунітет від Covid-19 може бути недосяжним - американські науковці

"Зараз кількість вакцин розширилося, тому і ставлення людей починає змінюватися. У нас є приблизно 20 відсотків людей, які погодяться, коли будуть інші вакцини. Але і тих, хто не захоче і в цьому випадку, досить багато - 30 відсотків ", - сказав він.

Президент України Володимир Зеленський вважає несправедливим розподіл вакцин від коронавірусу у світі. Зеленський нагадав, що коли весь світ захопила пандемія, Україна була серед тих, хто подавав руку допомоги.

Зараз ви читаєте новину «Як змінилося ставлення українців до вакцинації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі