пʼятниця, 08 серпня 2008 12:34

Як у Києві святкуватимуть День незалежності

Святкування 17-ї річниці незалежності України почнеться з міжнародного фестивалю мистецтв "Обнімися, Україна", який пройде з 20 по 22 серпня в центрі культурної і ділової співпраці Український дім. Про це поінформував перший заступник голови Київської міськдержадміністрації Анатолій Голубченко, повідомляє прес-служба КМДА.

В рамках святкування Дня незалежності з 20 по 23 серпня пройде загальнодержавна виставка "Барвиста Україна". 21 серпня в колонній залі КМДА відбудеться церемонія нагородження і вручення відзнак і державного прапора України київського міського голови у вигляді сувеніра киянам, які працюють в різних галузях міського господарства, і представникам громадських об"єднань за їх суспільно-корисну діяльність.

Крім того, 23 серпня відбудеться урочисте покладення квітів до пам"ятників Тарасу Шевченку, Михайлу Грушевському, князеві Володимиру, гетьманові Богдану Хмельницькому, Монументу Слави і пам"ятному знаку "Голодомор 1932-1933 рр".

В рамках акції "Державний прапор у кожній сім"ї" цього ж дня на центральних площах і вулицях киянам вручать зображення державного символу України в сувенірному виконанні, поздоровлення киян і гостей столиці, стрічки в колірній гаммі прапора України і значки з державною символікою.

Крім цього, 23 серпня відбудеться урочиста церемонія підняття державного прапора України на Майдані незалежності, а також планується відкриття пам"ятного знаку Олександру Довженку на вул. Хрещатик, 21.

На вул. Хрещатик відбудеться молодіжна легкоатлетична естафета "Естафета незалежності" і всеукраїнський фестиваль творчих сімей національних меншин в центральному парку культури і відпочинку.

24 серпня відбудеться покладення квітів до пам"ятних знаків і пам"ятників видатним діячам України, борцям за свободу і незалежність. Цього дня в церквах і храмах Києва піднесуть молитви за Україну і український народ.

24 серпня в 10:00 відбудеться парад військ, присвячений 17-ій річниці незалежності України. На Співочому полі Печерського ландшафтного парку пройде святкова концертна програма за участю фольклорних колективів Києва "Жива душа могутнього народу", а на естраді міського саду центрального парку культури і відпочинку - добродійний концерт заслуженого артиста України, акордеоніста Ігоря Завадського.

В українському центрі народної культури "Музей Івана Гончара" відкриється виставка робіт народної вишивальниці Анастасії Стахурської і ярмарок народних майстрів (ткацтво, кераміка), в музеї гетьманства - виставка "Львівське гутне скло".

У парку культури і відпочинку "Партизанська слава" відбудеться святковий концерт з тематичною програмою "Козацькому роду нема переводу".

Крім того, цього дня пройде фінальна частина етапу Кубка Європи з воднолижного спорту - вейкборду в класичній версії (канал зони відпочинку Гідропарк). А в Печерському ландшафтному парку почнеться 53-а міська виставка квітів на тему: "Хай Україна в квітах рясніє - в тому нагорода і утіха моя".

У 19:00 24 серпня на Майдані незалежності почнеться молодіжний святковий концерт, який завершиться в 22:00 святковим грандіозним феєрверком, повідомляє Newsru.ua

Зараз ви читаєте новину «Як у Києві святкуватимуть День незалежності ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі