вівторок, 23 жовтня 2007 19:31

Ахметов здійснив перші виплати постраждалим від вибуху в Дніпропетровську

Благобродійний фонд Ріната Ахметова "Розвиток України" перерахував у вівторок 1,6 млн. грн. на особові рахунки жителів дніпропетровського будинку на вулиці Мандриківській, де 13 жовтня вибухнув побутовий газ, що привело до загибелі 23 людей.

Як повідомляє прес-служба фонду, першими грошову допомогу отримали сім"ї, в яких є загиблі.

Рішення про виділення коштів було ухвалене в четвер, 18 жовтня, на першому засіданні спеціально створеної координаційної ради, в яку увійшли директор фонду Анатолій Заболотний, голова Дніпропетровської обласної ради Юрій Вілкул, а також мешканці зруйнованого будинку. Гроші були розподілені таким чином: по 5 тис. грн на квартиру жителям першого і другого під"їздів, по 10 тис. грн - четвертого під"їзду, по 20 тис. грн - третього під"їзду.

В четвер, 25 жовтня, в Дніпропетровську, в 9.00 почнеться нарада координаційної ради фонду, на якому в першу чергу будуть розглянуті питання про розподіл 5 млн.грн., призначених сім"ям загиблих.

На нараді координаційної ради також будуть розглянуті питання індивідуального характеру, зокрема, виділення допомоги сім"ї загиблої в трагедії Єгорової Світлани (19 років); виділення допомоги мешканцям, які через трагедію стали інвалідами; виділення допомоги людям, які не були власниками квартир.

Як повідомлялося, благобродійний фонд "Розвиток України" виділив 10 млн. грн. постраждалим від вибуху газу в Дніпропетровську. Для контролю над розподілом і виплатою коштів була створена координаційна рада. Фонд закликає потерпілих звертатися по допомогу в штаб, який знаходиться в школі N76 по вул. Мандриківська (2 поверх, каб.12).

13 жовтня 2007 року в Дніпропетровську в 10-поверховому житловому будинку стався вибух природного газу, в результаті якого загинули 23 людини, а також були пошкоджені розташовані поблизу будівлі і споруди, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Зараз ви читаєте новину «Ахметов здійснив перші виплати постраждалим від вибуху в Дніпропетровську». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі