четвер, 23 серпня 2007 10:09

Афганські бойовики показали нове відео викраденого німця

Бойовики руху "Талібан" показали нове відеозвернення викраденого понад місяць тому в Афганістані німецького інженера. На відеоролику 62-річний Рудольф Блехшмідт закликає німецький уряд звільнити його з полону.

"Я пребуваю в горах, з талібами, на висоті близько 3 тисяч метрів", – сказав німецький інженер. За його словами, таліби намагаються вести переговори, але уряд Німеччини не йде на контакт. "Якщо час закінчиться, нас хочуть убити", – сказав полонений ламаною англійською мовою.

Рудольф Блехшмідт говорить, що його тримають в горах у жахливих умовах. Заручник явно хворий, говорить він насилу.

Двох німецьких інженерів-будівельників і п"ятьох афганців, що їх супроводжували, зокрема водія та перекладача, було викрадено в середу, 18 липня, в провінції Wardak у 100 км. на північний захід від Кабулу. Вони брали участь в реалізації програм ыз відновлення Афганістану. В обмін на їх звільнення таліби зажадали виведення військових підрозділів Німеччини з Афганістану, а також звільнення з тюрем своїх прихильників.

Один із заручників незабаром після викрадення зазнав серцевого нападу, після чого застрелили, повідомляє Reuters.

Зараз ви читаєте новину «Афганські бойовики показали нове відео викраденого німця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі