середа, 18 квітня 2007 20:47

Абрамович залишився найбагатшим росіянином

Абрамович залишився найбагатшим росіянином
Згідно з рейтингом журналу Forbes, топ-100 найбагатших російських бізнесменів як і раніше очолює Роман Абрамович. Про це повідомляється в прес-релізі видавничого будинку Axel Springer Russia, присвяченому виходу в продаж 19 квітня спеціального номера Forbes, - "Золота сотня".

Статки Романа Абрамовича, який вже третій рік очолює список найбагатших росіян, оцінюються журналом в 19,2 мільярди доларів США. Невідомо, чи враховував Forbes в даному випадку недавнє розлучення Романа Абрамовича з дружиною Іриною чи ні.

Після розлучення Ірина, за деякими даними, отримала від Абрамовича близько 12 мільярдів доларів, а його власний стан скоротився приблизно до шести з половиною мільярдів.

Якщо Forbes пише про розведеного Абрамовича, це означає, що за минулий рік він розбагатів мінімум на 12 мільярдів доларів, і таким чином опинився не тільки найбагатшим, але і найбільш "швидким".

В цілому за рік, що пройшов після публікації попереднього списку, сукупний стан його фігурантів збільшився на 36 відсотків з 248 мільярдів доларів до 337 мільярдів, майже в шість разів обігнавши по темпах зростання ВВП РФ.

Список Forbes демонструє тенденцію поступового повернення держави в економіку, яка в деяких галузях відтісняє приватних підприємців. Якщо в 2004 році до нафти або газу стосунок мав 41 учасник списку, то в 2007 році їх всього 18.

Крім того, зміна рейтингу фігурантів усередині списку відображає, які галузі російської економіки розвиваються найуспішніше: вище за списком піднялися будівельники і торговці, тоді як ті, хто інвестував в сільське господарство і здобич вуглеводнів, програли.

Наголошується, що в "Золоту сотню" увійшли тільки підприємці, що мають російське громадянство і що отримали основну частину свого багатства приватно, не знаходячись на державній службі. Оцінка зафіксована за станом на 19 березня 2007 року, повідомляє Lenta.ru.
Зараз ви читаєте новину «Абрамович залишився найбагатшим росіянином». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі