понеділок, 05 березня 2007 11:15

Абрамович хоче купити найдорожчий особняк у світі

Російський мільярдер узявся скуповувати нерухомість розореного турецького бізнесмена Халіса Топрака. Нещодавно губернатор Чукотки погодився придбати лондонський особняк Топрака і заплатити за нього, за різними даними, від $93 до $98 млн.

Банк Топрака збанкрутів у 2001-му році. Підприємець заборгував Ощадному депозитному страховому фонду (TMSF) $453 млн. До сьогодні Халіс Топрак повернув лише 30 млн від цієї суми, і TMSF змусив його продати особняк у Лондоні. 25% від "мільйонів Абрамовича" підуть TMSF, інші - іншим кредиторам Топрака.

Схоже, Роман Абрамович вирішив не зупинятися на досягнутому. Як повідомляє турецька газета "Сабах", ходять чутки, що тепер він придивляється і до стамбульського особняка Топрака, який також може бути проданий за борги.

Цей особняк, відомий в каталогах найдорожчої нерухомості як "Палац Лева", знаходиться над Босфором. Будівля оцінюється його власником у $150 млн. Якщо Абрамович погодиться заплатити цю суму, "Палац Льва" займе 1-е місце в рейтингу житлових будівель, проданих за рекордні суми новим власникам.

На сьогоднішній день невідомо, чи готовий Топрак розлучитися зі своїм турецьким палацом. Як пише газета "Сабах", у разі відмови, Абрамович може придбати інший розкішний будинок в районі Босфору - особняк Ербільджіна за $100 млн, що знаходиться на 5 позиції найдорожчої нерухомості у світі.

Публікації в турецькій пресі поки не коментуються ні оточенням Абрамовича, ні британськими і російськими ЗМІ, що уважно стежать за купівлями власника "Челсі" і губернатора Чукотки, повідомляє NEWSru.

Зараз ви читаєте новину «Абрамович хоче купити найдорожчий особняк у світі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі