неділя, 03 червня 2007 17:39

90 керівників підприємств оштрафували за невиплату зарплат

У Рівненській області цього року 90 керівників підприємств притягали до відповідальності за безпідставну невиплату зарплати працівникам, двох - позбавили права займати керівні посади. Про це повідомив начальник відділу прокуратури Рівненської області Віталій Войтюк.

За його словами, за фактами невиплати зарплат в регіоні порушили 27 кримінальних справ, з яких 10 вже розглянуті в судах. В результаті прокурорського реагування громадянам повернено понад 6,5 млн грн.

Войтюк відзначив, що є випадки, коли керівники підприємств і організацій, щоб уникнути відповідальності, вносять неправдиві дані до статистичної звітності, тим самим приховуючи факти про заборгованість по заробітній платі. Виявляють такі фальсифіковані дані під час перевірок в статуправліннях. За цими фактами сім кримінальних справ вже направили до суду.

За словами Войтюка, прокурори скаржаться на пасивність в цій справі контролюючих органів і органів виконавчої влади і місцевого самоврядування. Зокрема, вони мають претензії до податківців. Ефективність їх боротьби із заборгованістю цього року знизилася більш ніж вдесятеро, підкреслив начальник відділу обласної прокуратури.

Зараз час заборгованість по зарплаті в регіоні перевищує 10 млн грн. Проте в квітні намітилася тенденція до зменшення цієї суми, передає Главред.

Зараз ви читаєте новину «90 керівників підприємств оштрафували за невиплату зарплат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі