середа, 23 травня 2007 20:37

89% мобільних телефонів на українському ринку - контрабанда

Лише 11% мобільних телефонів, які продаються сьогодні в Україні, ввозяться легально. Про це в Києві заявив глава Українського державного центру радіочастот Павло Слободянюк.

За його словами, про рівень нелегальних продажів в Україні свідчить статистика реалізації мобільних телефонів і дані митниці, яка фіксує у кілька разів менше випадків ввезення мобільників з відповідним дозволом. Слободянюк підкреслив, що через контрабанду потерпають, в першу чергу, покупці - сервісні центри компаній відмовляються приймати мобільні телефони, які не пройшли сертифікацію в Україні.

Крім того, Слободянюк підкреслив, що державні органи виступають за зменшення числа торгових точок, які мають право продажу мобільних телефонів.

- Я думаю, що це неправильно. Сьогодні мобільні телефони продаються мало не в туалетах. Я впевнений, що це неправильний підхід, - сказав він.

За даними УДЦР, на 1 квітня в Україні налічувалося 6859 суб"єктів підприємницької діяльності, які мають право реалізовувати мобільні телефони. Понад 2 тисячі таких торгових точок знаходяться у Києві, пише "Сегодня".

Зараз ви читаєте новину «89% мобільних телефонів на українському ринку - контрабанда». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі