вівторок, 05 серпня 2008 13:42

700 мостів перебувають в аварійному стані - Вінський

700 мостів перебувають в аварійному стані - Вінський

Близько 700 мостів в Україні перебувають в аварійному стані. Про це сьогодні журналістам повідомив Міністр транспорту і зв"язку України Йосип Вінський.

"Сьогодні в Україні 500 мостів в аварійному стані. Плюс ті 200, які є сьогодні (зруйновані в Західній Україні у результаті стихії, - ред.). 700 аварійних мостів в Україні. Уявляєте, які потрібно ресурси, щоб їх відновити", - заявив Й. Вінський.

У Західній Україні наразі триває, за даними глави транспортного відомства, активна робота з відновлення руху на мостах. Так, дозволено проїзд 62 пошкодженими мостами: 29 - в Івано-Франківську, 6 - у Чернівецькій області, 25 - на Закарпатті і 2 - на Львівщині. Крім того, у Львівській області побудовано тимчасовий міст. Загалом, у регіонах зруйновано 88 мостів, у тому числі в Івано-Франківській області - 68, Львівській - 4, Чернівецькій - 14, Закарпатській - 2. Пошкоджено ще 134 мостові споруди.

"У нас щодо руйнування мостів такого прецеденту за історію незалежної України не було. А може, за всю історію України... Руйнування відбувалося там, де мости були у критичному стані, де ширину річки було штучно звужено... Якщо критично оцінювати ситуацію, то у нас є величезні претензії до наших служб Водного господарства, Лісового господарства у Карпатах, які фактично не виконали своїх функцій", - заявив Й. Вінський.

Нагадаємо, за даним Й. Вінського, збитки дорожнього господарства країни від стихії вже становлять 2,5 млрд. грн, повідомляє Ліга

Зараз ви читаєте новину «700 мостів перебувають в аварійному стані - Вінський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі