пʼятниця, 04 травня 2018 16:41

7 євро за в'їзд до Євросоюзу: прояснили ситуацію

7 євро за в'їзд до Євросоюзу: прояснили ситуацію

Європейський Союз стягуватиме плату за в'їзд з громадян третіх країн раз на кілька років, а не за кожен перетин кордону.ы

Про це сказав прес-секретар Державної міграційної служби України Сергій Гунько в ефірі ОбозTV.

Остаточне рішення в ЄС ще не прийняли. Воноще не набуло юридичної чинності.

"По-друге, йдеться про те, щоб платити не кожен раз, а один раз. Це не дозвільна система, а система ідентифікації мандрівників. Це плата за обробку інформації, одноразову ідентифікацію, яка буде дійсна кілька років. По-третє, цей проект стосується не України, а всіх країн, які мають безвізовий режим із Європейським Союзом", - додав представник ГМС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці літатимуть без віз у ще одну країну

Гунько порадив українцям не сильно перейматися через це.

"Події останніх років у світі показують, що ідентифікація - це дуже важливий аспект міжнародних подорожей. Україна також підсилює контроль перебування іноземців на своїй території. Це нормально з урахуванням тих загроз і викликів, які існують у світі", - додав він.

Українські туристи, які збираються подорожувати у Європу в рамках безвізового режиму оформлятимуть спеціальний дозвіл. За нього доведеться заплатити 7 євро.

Зараз ви читаєте новину «7 євро за в'їзд до Євросоюзу: прояснили ситуацію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі