вівторок, 24 квітня 2007 17:24

60% ВІЛ-інфікованих в Україні - молодь до 30 років

 Кожен п"ятий школяр в Україні у віці 11-12 років палить, а кожен другий вже пробував алкогольні напої.

Такі дані оповістила голова наглядової ради міжнародного добродійного фонду "Україна 3000" Катерина Ющенко в ході відкриття другого міжнародного форуму "Відродження. Оновлення. Розвиток людини", який проходить в міжнародному дитячому центрі "Артек" (Крим) з 24 по 28 квітня.

Згідно з її словами, результати соціальних досліджень свідчать про те, що у віці до 10 років 40 % хлопчиків і 20 % дівчаток вже пробували алкоголь. У 12 років алкогольні напої пробували вже 50% дітей. Крім того, до 11 років 17% школярів починають палити сигарети.

Ющенко також відзначила, що на сьогодні кожен десятий студент або школяр вживав наркотики хоч би раз. А кожна третя дитина у віці 14-15 років підтримує постійні статеві стосунки.

Вона також відзначила, що згідно з офіційною статистикою, кожен шостий з десяти ВІЛ-інфікованих в Україні - це молоді люди у віці до 30 років. На думку дружини президента, однією з причин такої ситуації в країні є те, що "існуюча система освіти не завжди відповідає потребам дітей, батьків, держави, а також тим викликам, які з малого віку кидає світ дітям".

"Для вирішення цих проблем необхідно об"єднати зусилля школи, церкви і молодіжних організацій", - відзначила вона, призвавши учасників форуму прикласти всі зусилля для розробки концепції нової освіти, як для України, так і для всього світу", пише Інтерфакс-Україна.
Зараз ви читаєте новину «60% ВІЛ-інфікованих в Україні - молодь до 30 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі