субота, 24 березня 2012 17:46

50% бажаючих знайти роботу через службу зайнятості - молодь

50% бажаючих знайти роботу через службу зайнятості - молодь
Наталія Зінченко вважає, що молодь не може працевлаштуватись через малу кількість робочих місць. Фото: rkm.kiev.ua

Вік 50% людей, які зверталися торік до Державної служби зайнятості, не перевищив 35 років.

Такі дані оприлюднила перший заступник директора Державного центру зайнятості Наталія Зінкевич під час тристороннього круглого столу на тему "Гідна праця для молоді" у Міністерстві соціальної політики.

"У загальній кількості незайнятого населення, яке звернулося в 2011 році до служби зайнятості, кожна друга особа із 1 млн 800 тис. – молода людина у віці до 35 років", – зазначила жінка.

За її словами, щороку до Державної служби зайнятості звертається в середньому 5-7% випускників навчальних закладів усіх рівнів. Це означає, що після завершення навчання роботу не отримали 56 тис. випускників вищих навчальних закладів, 36 тис. випускників ПТУ і 6 тис. випускників загальноосвітніх шкіл.

У службі зайнятості головними причинами високого рівня безробіття серед молоді вважають відсутність достатньої кількості робочих місць та неможливість працевлаштуватися після закінчення навчального закладу за своєю професією. Іншими важливими причинами називають низьку якість підготовки фахівців поряд із високими вимогами до претендента з боку роботодавця.

"У минулому році за сприянням служби зайнятості знайшли роботу 366 тис. молодих осіб у віці до 35 років. За рахунок коштів Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування на випадок безробіття торік на дотаційні робочі місця було працевлаштовано 19 тис. молодих людей", – зауважила Зінкевич.

Вона також додала, що молодим людям, які звертаються до служби зайнятості, надається допомога в підборі належної роботи, сприянні працевлаштування, залучення до участі в оплачуваних громадських роботах, направлення на професійну підготовку, перепідготовку та підвищення кваліфікації згідно з потребами ринку праці.

Крім того, молодь безкоштовно отримує профінформаційні та профконсультаційні послуги щодо вибору професії з врахуванням потреб регіонального ринку праці, а також залучається до семінарів, ярмарків вакансій, що проводяться службою зайнятості.

Зараз ви читаєте новину «50% бажаючих знайти роботу через службу зайнятості - молодь». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі