понеділок, 09 листопада 2015 22:53

32 учасника АТО отримали кімнати у Червоноградському гуртожитку для військовослужбовців
13

Фото: Ярослав Тимчишин

9 листопада у військовій частині 11 окремого колійного загону Державної спеціальної служби транспорту міста Червонограда відкрили гуртожиток для військовослужбовців за контрактом. Раніше вояки, серед яких 32 учасника АТО, орендували житло.

Будинок під гуртожиток переобладнали із бувшої казарми. Ремонт тривав 4 місяці і коштував 700 тисяч гривен. Всі роботи військовослужбовці здійснювали власними силами.

Споруда розрахована на 45 мешканців і складається із 16 житлових кімнат. Всі приміщення з ремонтом та повністю вмебльовані. В санвузлах душі та нова сантехніка. На кухнях – по декілька холодильників, сучасні електроплити та зручні меблі.

Ключі від кімнат, де проживатимуть вояки приїхав вручати міністр інфраструктури України Андрій Пивоварський.

"Особливої поваги заслуговує те, що Держспецтрансслужбі вдалося зробити гуртожиток комфортним власними силами і за рахунок внутрішніх ресурсів. Я вдячний всім, хто долучився до роботи, адже саме завдяки їм сьогодні 45 людей отримають якісне, з душею зроблене житло. Підвищення соціальних стандартів для бійців транспортних військ залишається для нас в пріоритеті, тому на наступний рік будемо планувати реалізацію нових проектів", - сказав Андрій Пивоварський.

Голова адміністрації державної спеціальної служби транспорту генерал-лейтенант Мальков додав: "Турбота про наших військовослужбовців стоїть на першому місці і в міністерстві і в адміністрації. Зараз вже будуються три нові будинки - один в Конотопі, другий у Дніпропетровську і закладений будинок в місті Новомосковську, Дніпропетровської області. На четвертий, саме для цієї бригади вже виділили майданчик в Чопі. Хочу звернути вашу увагу на те, що метр квадратний ось цього гуртожитку, з меблями, ліжками, сантехнікою кухонним обладнанням та посудом вартує 1250 гривен. Отже, ми вміємо гроші рахувати та використовувати економно і з найбільшою доцільністю".

Військовослужбовці 11 окремого колійного загону Державної спеціальної служби транспорту брали активну участь в АТО з перших днів війни на сході нашої держави. Сапери служби транспорту з липня 2014 року перевірили близько 230 км залізничної колії, 20 мостів та знешкодили понад 800 вибухівок. Також вони відремонтували пошкоджені школу та дитячий садочок у місті Слов'янську.

Зараз ви читаєте новину «32 учасника АТО отримали кімнати у Червоноградському гуртожитку для військовослужбовців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі