неділя, 21 серпня 2022 04:05

21 серпня День янгола святкують лише чоловіки
9

Сьогодні День янгола святкують власники чоловічих імен Григорій, Леонід та Мирон. Не зубудьте привітати причетних до свята знайомих та близьких.

Gazeta.ua пропонує дізнатися більше про походження цих імен та обрати яскраву листівку для іменинників.

Ім'я Григорій походить із грецької мови. Означає "уважний", "зібраний", "зосереджений".

Першими носіями цього імені були представники духовенства, так як з'явилось воно під час поширення християнства. Ім'я швидко набуло популярності, та ще й переросло в похідні прізвищ. Нині ім'я Григорій зустрічається рідше.

Ім'я Леонід походить від давньогрецького чоловічого імені Леонідас. У перекладі "леон" - лев, "ідеа" - зовнішність, подібність ідеалу. Отже, ім'я можна трактувати як "подібний до лева", "син лева", "схожий на лева".

Історія імені бере початок у IV ст до нашої ери, воно стало відомим завдяки мужньому царю Спарти Леонідасу, який ціною свого життя врятував від загибелі своїх союзників у битві в Фермопільській ущелині при наступі персів. Тому Леонідом греки нарікали новонароджених хлопчиків, яким було визначено стати великими воїнами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сьогодні день ангела святкують популярні чоловічі імена

Ім'я Мирон грецького походження. За одним із тлумачень походить від слова миро - запашна олія, яку використовують у християнських церковних обрядах. Буквально: Мирон - той, хто пахне миром. За іншим тлумаченням означає "який плаче".

На Русь ім'я прийшло за часів появи християнства. Але не дуже популярне в Україні.

Листівки для іменинників
Фото: listivki.olkol.com
Листівки для іменинників
Листівки для іменинників
Листівки для іменинників
Листівки для іменинників

Сьогодні, 21 серпня, православні віряни шанують пам'ять святого преподобного Григорія. Чоловік був чернецем Печерського монастиря в Києві. Писав ікони.

Про життя преподобного лишилося моло згадок. Він жив у XII ст. Відомим став своїми роботами. Чоловіка вважають одним з кращих іконописців тих часів.

Зараз ви читаєте новину «21 серпня День янгола святкують лише чоловіки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі