понеділок, 16 квітня 2007 14:40

17 вчителів оштрафували за погане знання мови в Естонії

Мовна інспекція оштрафувала 17 вчителів російської гімназії міста Йихві, чий рівень володіння естонською мовою не відповідає вимогам. Про це повідомляє естонське радіо.

Керівник наглядової служби мовної інспеції Лехо Класер сказав, що минулого тижня відомство закінчило вже третю перевірку знань.

Починаючи з жовтня 2003 року і до березня поточного року з 39 вчителів, яким потрібно було підвищувати свій рівень знань естонської мови, іспит на необхідну середню категорію склали 8 чоловік, на початкову категорію - троє. 12 вчителів за цей час припинили роботу в школі.

За словами Класера, вчителі, що все звільнилися, пішли з роботи за власним бажанням, нікого через недостнє знання естонської мови не звільняли.

На десятьох вчителів наклали штраф у розмірі 100 - 200 крон (від $9-20), на сімох - у розмірі від 300 до 1200 крон ($26-100), передає Газета.ру.

Зараз ви читаєте новину «17 вчителів оштрафували за погане знання мови в Естонії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі