четвер, 03 липня 2008 08:05

15 пожежних машин гасили склади швейної фабрики "Юність" (ФОТО)
10

Пожежа на складах, що належать столичній швейній фабриці "Юність" і здані в оренду приватному підприємству "Андріївська плаза". На складських площах, за деякою інформацією, зберігалася шкільна форма.

Як повідомили УНІАН в Центрі громадських зв`язків Головного управління МНС України в місті Києві, при гасінні пожежі було задіяно 15 одиниць пожежної техніки з 7 пожежних підрозділів міста.

За останні кілька років Київ втратив практично всі великі швейні фабрики, повідомив співрозмовник, який багато років працював в швейному виробництві. Клієнтами фабрик "Юність", "Україна", "Смирнова-Ласточкіна" і "Дана" були багато відомих німецьких, французьких, голландських і американських фірм: Hugo Boss, Berghaus, Lener Cordier і ін.

Але всі ці фабрики були в центрі міста, і мірою зростання цін на землю фабрики стали дешевші за вартість землі, на якій стояли.


Наприклад, контрольний пакет "Юності" після приватизації коштував трохи більше 100 тисяч доларів, а вартість сотки землі в центрі міста – 400-600 тисяч. Витрати на перенесення виробництва ніхто на себе не взяв: держава продала фабрики, а приватних власників цікавила земля, а не швейна продукція. Невелика частина потужностей "Юності" винесена до Боярки, але вона практично не працює.

Фото Сергія Светлицького та  Ігоря Матвієнка / УНІАН

Зараз ви читаєте новину «15 пожежних машин гасили склади швейної фабрики "Юність" (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі