середа, 28 листопада 2007 15:33

11 країн світу відкрили нацистські архіви про в"язнів концтаборів

11 країн, у веденні яких знаходиться величезний архів документів нацистської Німеччини, ратифікували угоду, за якою дані про в"язнів концтаборів будуть розсекречені. Через 60 років після перемоги над фашизмом доступ до них дістануть всі охочі, повідомив в середу Міжнародний комітет Червоного хреста.

Останньою з країн, що формально ратифікували договір, стала Греція, нагадує AP. Зараз же вона формально передала всі необхідні документи в міністерство закордонних справ ФРН. Тепер дослідники Холокосту дістануть доступ до 50 млн. сторінок документів часів Другої світової війни.

Архів в німецькому Бад-Арользені знаходиться у веденні Міжнародної служби розшуку Червоного хреста. Раніше дані з нього використовувалися виключно для пошуку зниклих людей, возз"єднання сімей, розлучених нацистами, і надання документів, необхідних жертвам Холокосту для отримання компенсацій, повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «11 країн світу відкрили нацистські архіви про в"язнів концтаборів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі