середа, 26 вересня 2007 18:41

11 громадян Грузії засуджено за шпигунство на користь Росії

Тбіліський міський суд в січні 2006 року ухвалив вирок 11 громадянам Грузії, яким рік тому було пред"явлено звинувачення в зраді батьківщині і співпраці з російськими спецслужбами.

Досі не розголошувалася інформація про вирок, винесений ще в січні минулого року. З 11 громадянами, що звинувачувалися в шпигунстві, була поміщена "процесуальна операція", на основі якої термін тюремного покарання їм був скорочений. Тривалість термінів також не розголошується.

За шпигунство і зраду батьківщині були засуджені громадяни Грузії Аташес Балоян, Віктор Орєхов, Олександр Залінян, Віктор Забродін, Юрій Забродін, Годерзі Дзуліашвілі, Гія Какаурідзе, Азіз Асланян, Карен Абоян, Федір Ашратян, Бесо Габаїдзе.

Всі вони були затримані в кінці вересня 2006 року разом з чотирма російськими офіцерами, яких заарештували у звинуваченні в шпигунстві і згодом передали російській стороні за посередництвом ОБСЄ.

В день затримання МВС Грузії оголосило про виявлення на території країни шпигунської мережі російської військової розвідки, яка діяла на території Грузії під прикриттям Групи російських військ в Закавказзі (ГРВЗ).

Так званий "шпигунський скандал" став відправною точкою в черговому погіршенні російський-грузинських відносин. У відповідь на дії грузинської сторони Москва на декілька місяців відкликала свого посла і перервала видачу віз до Росії громадянам Грузії, було перервано пряме транспортне і поштове повідомлення між двома країнами, повідомляє РІА "Новини".

Зараз ви читаєте новину «11 громадян Грузії засуджено за шпигунство на користь Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі