понеділок, 09 липня 2007 14:31

100 мільйонів землян вибрали нові 7 чудес світу (ФОТО)
7

Велика китайська стіна
Вирубаний в скелі комплекс Петра в Йорданії
Гігантська статуя Христа в Ріо-де-Жанейро
Місто стародавніх інків Мачу-Пікчу у Перу
Піраміда Чичен-Ітца на мексиканському півострові Юкатан
 Новий список "Семи чудес світу" оголосили на фіналі усесвітнього конкурсу в столиці Португалії . Він став підсумком голосування по телефону та інтернету, в якому взяли участь майже 100 млн. жителів Землі.

За станом на сьоме число (по лісабонському часу) сьомого місяця сьомого року третього тисячоліття нової ери чудесами світу визнані: Велика китайська стіна, вирубаний в скелі комплекс Петра в Йорданії, гігантська статуя Христа в бразильському Ріо-де-Жанейро, місто стародавніх інків Мачу-Пікчу у Перу, піраміда стародавніх майя Чичен-Ітца на мексиканському півострові Юкатан, римський Колізей і індійський Тадж-Махал.

Новий список, вибраний з двох десятків фінальних претендентів, радикально відрізняється від старого, який склали ще 2200 років тому. Із стародавніх чудес у ньому не залишилося жодного. Єдиний уцілілий пам"ятник з першого списку - єгипетські піраміди - удостоїлися від організаторів статусу "почесного чуда світу", передає ІТАР-ТАРС.



Зараз ви читаєте новину «100 мільйонів землян вибрали нові 7 чудес світу (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі