понеділок, 09 травня 2011 12:06

Парад на Червоній площі пройшов з бойовою технікою та піснями
15

Фото: Фото: Reuters

На відміну від України в Росії на Червоній площі в Москві відбувся військовий парад на честь 66-річчя Перемоги у Великій Вітчизняній війні.

Парад розпочався з виносу державного прапора РФ і Прапора Перемоги. Винесення супроводжувалося піснею Олександра Александрова "Священна війна", яку виконував зведений військовий оркестр.

Начальник Генштабу Збройних сил генерал-полковника Валерія Герасимова з міністром оборони РФ Анатолієм Сердюковим під звуки семи зустрічних маршів об'їхали парадний стрій війська.

Слідом за цим Сердюков доповів Верховному головнокомандуючому Дмитру Медведєву про готовність військ до параду. Президент Росії виголосив промову, в якій привітав ветеранів і всіх громадян Росії з Днем Перемоги.

У марші взяли участь 20 тисяч військовослужбовців військових навчальних закладів та військових частин Збройних сил та інших силових відомств країни.

Музичний супровід для параду спеціально підібрано за родом військ. Так, для Сухопутних військ прозвучала пісня Бориса Дієва "На варті миру", для Військово-повітряних сил - марш Юлія Хайта "Все вище", для Військово-морського флоту - пісня Віктора Плешакова "Екіпаж - одна сім'я", для десантників - пісня Булата Окуджави "Білоруський вокзал".

У проходженні механізованої колони взяло участь більше 100 одиниць бойової техніки: автомобілі "Тигр", бронетранспортери БТР-80, танки Т-90, самохідні артилерійські установки "Мста-С", зенітні ракетні комплекси "Бук-М2", реактивні системи залпового вогню "Смерч", пускові установки ракетного комплексу "Іскандер-М", зенітні ракетно-гарматні комплекси "Панцир-С1", пускові установки зенітної ракетної системи С-400, мобільні ракетні комплекси "Тополь-М".

Завершив парад проліт п'яти транспортно-бойових вертольотів Мі-8. Вони пронесли над Червоною площею прапори Російської Федерації, Збройних сил РФ і видів Збройних сил - Сухопутних військ, Військово-повітряних сил і Військово-морського флоту.

Останнім Червону площу покинув зведений військовий оркестр під звуки маршу Василя Агапкина "Прощання слов'янки".

О 22:00 за московським часом в 13-ти точках Москви, розташованих у всіх адміністративних округах міста, включаючи Зеленоград, розпочнеться  традиційний салют. Він триватиме 10 хвилин.

Зараз ви читаєте новину « Парад на Червоній площі пройшов з бойовою технікою та піснями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі