понеділок, 31 січня 2011 15:37

Парад зірок у Лос-Анджелесі: у США роздали кінонагороди (ФОТО)
16

Фото: Фото: Reuters

У неділю, 30 січня, у Лос-Анджелесі, на сцені комплексу Shrine Auditorium, в 17-й раз відбулася церемонія вручення премії Гільдії кіноакторів США. Ця премія, заснована в 1995 році, є однією з найпрестижніших у кіноіндустрії.

У цьому році кращим фільмом і кращим режисером стали британець Том Хупер і його стрічка "Король каже". За титул кращого режисера боролися Даррен Аронофскі з трилером "Чорний лебідь", Девід Фінчер, який вже отримав "Золотий глобус" за "Соціальну мережу", Крістофер Нолан з фантастичним трилером "Початок" і Девід Расселл, який зняв фільм "Боєць".

Зазначимо, що історична драма "Король каже" лідирує і за кількістю номінацій в оголошеному списку на "Оскар", фігуруючи відразу в 12 категоріях.

У жанрі драматичного серіалу кращим режисером названий Мартін Скорсезе за свою "Підпільну імперію", присвячену часів мафії та корупції часів сухого закону в штаті Нью-Джерсі. У комедійному жанрі переміг Майкл Спіллер за серіал "Американська сімейка".

Титул кращого документаліста 2010 року за рішенням журі Гільдії режисерів отримав Чарльз Фергюсон, який зняв стрічку "Внутрішня справа", присвячену американській фінансовій кризі 2008 року. Стрічка відомого режисера і політолога також потрапила в число номінантів на "Оскар". Його документальний фільм "Кінця і краю немає" про помилки американського керівництва при відновленні післявоєнного Іраку був в 2007 році визнаний кращим на міжнародному кінофестивалі незалежного кіно Sundance і отримав номінацію на премію "Оскар".

Кращим акторським складом Гільдія кіноакторів США визнала виконавців знову ж картини "Король каже". У даній номінації за бронзові нагороди боролися всі номінанти на "Оскар" - фільми "Боєць", "Чорний лебідь", "Дітки в порядку" і "Соціальна мережа".

Премію за найкраще виконання провідної чоловічої ролі завоював Колін Ферт ("Король каже").

Наталі Портман, яка зіграла головну жіночу роль у картині "Чорний лебідь" про закулісне суперництво у світі балету, в цьому році отримала нагороду за кращу жіночу роль.

Премії Гільдії акторів за ролі другого плану дісталися Крістіану Бейлу ("Боєць") і Меліссі Лео ("Боєць").

NEWSru.com

Зараз ви читаєте новину «Парад зірок у Лос-Анджелесі: у США роздали кінонагороди (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі