понеділок, 20 вересня 2021 19:48

Вибори до Держдуми РФ у Криму: СБУ відкрила справу

Вибори до Держдуми РФ у Криму: СБУ відкрила справу
РНБО прийняла рішення запровадити санкції стосовно організаторів і учасників виборів. Фото: СБУ

Служба безпеки України відкрила кримінальне провадження за фактом незаконних виборів до Держдуми Росії, які відбулися на території окупованого Криму.

Всі причетні до цього псевдоголосування документуються. Про це повідомляє пресслужба відомства.

Серед причетних - офіційні представники РФ, громадяни України, які порушили вітчизняне законодавство і допомагали країні-агресору.

Провадження відкрили за ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада). Санкція передбачає від 12 до 15 років позбавлення волі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СБУ упіймала зрадника, який допомагав окупувати Крим

Раді нацбезпеки та оборони СБУ надала матеріали для запровадження санкцій стосовно організаторів і учасників виборів. Йдеться про 33-х кандидатів у депутати Держдуми РФ і 54-х членів територіальних виборчих комісій. 17 вересня, за ініціативи СБУ, РНБО прийняла відповідне рішення.

З 2014 року Росія провела низку виборів в окупованому Криму: голосування за кандидатів до законодавчих органів Криму та міста Севастополь; муніципальні вибори, для формування незаконних органів влади на тимчасово окупованій території України; вибори депутатів Державної думи РФ; вибори президента Росії.

У Росії з 17 вересня відбувалися вибори до Держдуми. До них залучали жителів окупованих РФ Криму й районів Донецької та Луганської областей. В окупованих районах майже місяць діяли сотні "роз'яснювальних центрів". Там українцям масово видавали російські паспорти.

Верховна Рада України звернулася до міжнародної спільноти у зв'язку з незаконною підготовкою виборів у Держдуму РФ.

ЄС голосування до Держдуми РФ у Криму не визнає.

Зараз ви читаєте новину «Вибори до Держдуми РФ у Криму: СБУ відкрила справу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі