вівторок, 10 листопада 2020 13:32

В Україні можуть відпустити "мисливця за кримськими татарами" - Чийгоз

В Україні можуть відпустити "мисливця за кримськими татарами" - Чийгоз
Микола Федорян - український співробітник МВС. Зрадник України. Фото: Соцмережі

Депутат Верховної Ради України Ахтем Чийгоз закликав президента Володимира Зеленського не відпускати ексспівробітника МВС України Миколи Федоряна.

Чийгоз зазначив, що має причини сумніватися в тому, що Федоряна покарають за всі порушення в окупованому Криму, йдеться в його відкритому листі до Зеленського.

Депутат сумнівається в українському правосудді, через те, що суд заарештував його з правом на внесення застави.

"Питання номер один, на яке вам (президенту Зеленському. – Gazeta.ua) треба дати відповідь суспільству – за яких обставин і під чиї гарантії він в'їхав на материкову Україну і перебував тут деякий час? Адже його затримали під час повернення до тимчасово окупованого Криму з материкової України. Ця персона занадто дорога для окупаційної влади, і вони готові будуть заплатити за нього дуже високу ціну. Я маю на увазі близько 100 кримських татар, які відбувають незаконні терміни в Російській Федерації за його особистого пособництва при затриманні й арешті багатьох з них", – підкреслив Чийгоз.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Менше відсотка кримських учнів можуть вивчати українську мову в школах

Депутат нагадав про кількість кримських татар, які сидять без вини в російських тюрмах.

"Дивіться, щоб не "продешевити". Знову", – йдеться у зверненні заступника голови Меджлісу.

При спробі виїзду на тимчасово окуповану територію півострова Крим затримано експосадовця МВС, який систематично надавав допомогу окупаційним правоохоронцям при проведенні незаконних затримань та обшуків громадян у так званих справах "Хізб ут-Тахрір".

Микола Аурелович Федорян до 2011 року проходив службу на керівних посадах в органах МВС України. 2011-го звільнився в запас з посади заступника начальника ГУ МВС України в АР Крим, передає "Українська правда" із посиланням на власні джерела.

Зараз ви читаєте новину «В Україні можуть відпустити "мисливця за кримськими татарами" - Чийгоз». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі