четвер, 21 лютого 2019 12:41

У Росії мають обстежити двох поранених українських моряків

У Росії мають обстежити двох поранених українських моряків
Розповіли про стан здоров'я поранених українських моряків Василя Сороки та Андрія Ейдера / фото: Ехо

Утримуваний в Росії український моряк Василь Сорока відчуває регулярні болі через поранення руки.

"Набряк руки нижче рани не спадає. Функції декількох пальців не відновлюються. Регулярні болю", - повідомив його адвокат Сергій Бадамшін..

Правозахисник додав, що все лікування в СІЗО зводиться до уколів вітаміну Б.

"У найближчі дні його повинні обстежити в цивільному медичному закладі Москви", - додав адвокат.

Також обстеження має пройти матрос Андрій Ейдер. Він отримав осколкове поранення ніг під час обстрілу російських прикордонників. Відтак він не може вільно пересуватися. У хлопця виявили вірус гепатиту В і С, проте це потребує підтвердження.

Українські моряки отримали поранення, коли російські військові відкрили вогонь по катеру Бердянськ під час захоплення кораблів ВМС України в районі Керченської протоки в листопаді 2018 року. Їх кілька тижнів протримали в лікарні СІЗО Матроська тиша, а в січні перевели в СІЗО Лефортово в нібито "задовільному стані".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російський суд ухвалив нове рішення щодо українських моряків

25 листопада 2018 року у районі Керченської протоки прикордонний корабель Росії протаранив буксир українських військових. Цей буксир був одним із трьох українських військових кораблів, які законно прямували з порту Одеси до порту в Маріуполі. У Росії заявили, що українські кораблі нібито неправомірно увійшли в тимчасово закриту акваторію територіального моря РФ і прямували до Керченської протоки.

Після атаки українські кораблі продовжили прямувати до Маріуполя, проте під час виходу з Керченської протоки прикордонні судна РФ влаштували стрілянину по українських суднах. Через це 6 українських військових моряків зазнали поранень.

Зараз ви читаєте новину «У Росії мають обстежити двох поранених українських моряків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі