неділя, 11 серпня 2019 12:53

У МЗС відреагували на поїздку Путіна до Криму

У МЗС відреагували на поїздку Путіна до Криму
МЗС України висловило протест через візит Путіна до Криму. Фото: Zaxid

Українське МЗС висловило протест у зв'язку із черговим неузгодженим з Києвом візитом президента РФ Володимира Путіна до окупованого Криму.

"Ця поїздка, як і усі попередні неузгоджені з українською стороною відвідання російськими посадовцями тимчасово окупованого регіону України, є грубим порушенням російською стороною державного суверенітету і територіальної цілісності нашої держави", - йдеться в заяві МЗС.

У відомстві наголосили, що продовжують дотримуватися принципової позиції про неприпустимість неузгоджених з українською стороною відвідувань російськими посадовими особами території України в її міжнародно-визнаних кордонах, що включає АР Крим і Севастополь.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Редактор "Ехо Москви" приїхав до Києва відкривати проросійське радіо

"Cпроби російської сторони та мас-медіа інтерпретувати такі "візити" як "звичайні" внутрішньодержавні поїздки російських посадовців є нікчемними. Крим і Севастополь є невід'ємною частиною суверенної території України. Жодні вояжі російських посадовців не спроможні змінити визначений Конституцією і законами України статус цих територій, а лише черговий раз демонструють нехтування Російською Федерацією загальновизнаними принципами і нормами міжнародного права, у тому числі Статутом ООН, резолюціями Генеральної Асамблеї ООН, а також зобов'язаннями РФ за двосторонніми та багатосторонніми договорами, сторонами яких є Україна та Російська Федерація", - зазначили в МЗС.

10 серпня президент РФ Володимир Путін відвідав окупований Крим, де взяв участь в міжнародному байк-шоу "Тінь Вавилона", яке організовав мотоклуб "Нічні вовки".

Зараз ви читаєте новину «У МЗС відреагували на поїздку Путіна до Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі