четвер, 30 листопада 2017 16:14

У Криму відібрали бізнес у організатора "блокади півострова"

У Криму відібрали бізнес у організатора "блокади півострова"
В Криму почали відбирати бузнес у Ленура Іслямов Фото: tsn.ua

Нерухомість кримського політика і бізнесмена Ленура Іслямова почали продавати на торгах. Кошти, виручені з операцій, дістануться "Ощадбанку Росії" і іншим кредиторам, яким організатор "блокади Криму" винен близько 1,1 мільярда рублів.

Кримський бізнесмен володіє кількома десятками компаній різного профілю: комерційні банки, транспортні компанії, торгові мережі, охоронні та рекламні агентства, а також медіакомпанії. Про це повідомляє "Радіо "Свобода".

Після окупації півострова Іслямов зайняв пост віце-прем'єра Криму в уряді Сергія Аксьонова. На цю посаду його делегував Меджліс кримськотатарського народу "з метою вирішення практичних питань, пов'язаних з облаштуванням кримськотатарського народу". Проте невдовзі підконтрольний Росії "кримський парламент" відправив його у відставку - нібито через те, що бізнесмен "продемонстрував неготовність вирішувати поставлені перед ним завдання".

В квітні 2015-го Роскомнадзор відмовився видавати російську ліцензію телеканалам ATR і Lale, а також радіостанціям Meydan і "Лідер", які входять до медіахолдингу Іслямова. Бізнесмен заявив, що ATR мовитиме з Києва, і відкрито виступив проти дій Росії в Криму. У вересні того ж року Іслямов ініціював акцію - "громадянська блокада Криму". У відповідь російські слідчі органи порушили кримінальні справи проти бізнесмена. Силовики провели обшуки в офісах Іслямова і будинках його родичів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чиновник з Криму продовжує заробляти в Україні

В кінці грудня 2015-го Арбітражний суд Московської області визнав ТОВ "Квінгруп" Ленура Іслямова банкрутом.

В цьому році суд вирішив виставити нерухомість кримського бізнесмена на торги.

Сам бізнесмен заявив, що все це незаконно і він вже подав апеляцію до міжнародних судів.

Нагадаємо, що після публікції в соцмережі тексту "Крим – це Україна", активіста з Севастополя Ігоря Мовенка можуть позбавити волі. ФСБ звинуватило його у "публічних закликах до екстремістської діяльності".

Зараз ви читаєте новину «У Криму відібрали бізнес у організатора "блокади півострова"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі