вівторок, 02 червня 2020 17:38

В інтерв'ю Гордону Поклонська підтвердила переслідування Сенцова — прокурор АРК

В інтерв'ю Гордону Поклонська підтвердила переслідування Сенцова — прокурор АРК
Поклонська в інтерв'ю підтвердила переслідування Сенцова. Фото: reuters.com

Прокурор Автономної Республіки Крим Ігор Поночовний повідомив, що в інтерв'ю Дмитру Гордону Наталя Поклонська підтвердила участь у переслідуванні кримчан Олега Сенцова, Олексія Чирнія, Олександра Кольченка, Геннадія Афанасьєва, а також в інших злочинах проти громадян України й українських організацій.

Про це працівник прокуратури АРК розповів в інтерв'ю "Главкому".

"Кожен кримінальний процес передбачає принцип змагальності. Ми не можемо односторонньо розслідувати кримінальне провадження. Дуже важливо чути думку і розуміти позицію сторони захисту, в цьому випадку — підозрюваної Поклонської", – наголосив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "За часів Порошенка на інтерв'ю з Гіркіним і Поклонською я не наважився б" - Гордон

Поночовний вважає, що інтерв'ю експрокурорки Криму можна розбити на доказовий і процесуальний аспекти.

"...у нас є кримінальне провадження щодо незаконного переміщення громадян України з території півострова на територію Росії, в тому числі, які відбували покарання в тюрмах у Криму. Це серйозне порушення норм міжнародного гуманітарного права. За національним законодавством це воєнний злочин, порушення законів і звичаїв війни. Підозрювана Поклонська як один із ключових суб'єктів кримської окупаційної адміністрації підтвердила, що ці факти мали місце", — сказав він.

Відомо, що Поклонській оголошено підозру в "створенні злочинної організації", "незаконному позбавленні волі або викраденні людини" ("справа кримських терористів", за якою 2014 року було затримано і потім засуджено кримчан Олега Сенцова, Олександра Кольченка, Геннадія Афанасьєва та Олексія Чирнія), "порушення законів і звичаїв війни". Крім цього, Поклонська фігурує в низці інших українських розслідувань, за якими їй не висували підозри.

Раніше стало відомо, що прокуратура Нідерландів може долучити інтерв'ю терориста Ігоря Гіркіна (Стрєлкова) до справи про збиття рейсу MH17 над Донбасом улітку 2014 року.

Зараз ви читаєте новину «В інтерв'ю Гордону Поклонська підтвердила переслідування Сенцова — прокурор АРК». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі