неділя, 26 листопада 2017 15:07

В аеропорту чекали на Кольченка, хоча знали, що не прилетить

В аеропорту чекали на Кольченка, хоча знали, що не прилетить
В київському аеропорту "Жуляни" триває міжнародна акція "Марне очікування" Фото: Крим Реалії

26 листопада в київському аеропорту "Жуляни" триває міжнародна акція "Марне очікування", присвячена дню народження політв'язня в Росії кримського активіста Олександра Кольченка.

У рамках акції активісти зібралися в залі прильоту київського аеропорту "Жуляни", очікуючи з іменною табличкою прибуття Кольченка.

"Але Олександр Кольченко не прилетить. Не через скасування рейсу або погані погодні умови. А тому, що вже понад три роки сидить за кремлівськими ґратами. Там Тундра зустріне свої двадцять вісім років. Там перебуває ще близько 60 громадян України, які переслідуються за політичними мотивами. Їх ми також чекатимемо. Стільки, скільки потрібно", - зазначають організатори акції, пише censor.net.ua

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Політв'язня Сенцова турбує серце і ревматизм

Такі акції цього ж дня анонсували в міжнародних аеропортах Одеси, Львова, Праги і Варшави.

Кримчанина Олександра Кольченка затримали російські силовики в травні 2014 року в Сімферополі разом із режисером Олегом Сенцовим. Їх звинуватили в організації терактів на півострові.

Провідні правозахисні організації оголосили Сенцова і Кольченка політичними в'язнями. Україна і низка західних країн і міжнародних організацій продовжують вимагати їх звільнення і повернення на батьківщину. Акції на підтримку засуджених відбуваються не тільки в Україні, але і в інших країнах.

Зараз ви читаєте новину «В аеропорту чекали на Кольченка, хоча знали, що не прилетить». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі