середа, 01 листопада 2017 10:11

Український проект деокупації Криму підтримали 34 країни

Український проект деокупації Криму підтримали 34 країни
Фото: соцмережі

Оновлений вчора проект резолюції ООН з питань захисту прав людини в окупованому Криму отримав підтримку 34 країн. Про це повідомив речник постійного представництва України при ООН Олег Ніколенко.

Резолюція вимагає у РФ негайно скасувати заборону Меджлісу кримськотатарського народу.

"Сьогодні у Нью-Йорку делегація України внесла до секретаріату третього комітету Генасамблеї ООН проект оновленої резолюції "Ситуація з правами людини в Автономній Республіці Крим та місті Севастополі", - розповів дипломат. - Співавторами документа виступили 34 країни".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна вимагає визнати Росію агресором

За словами Олега Ніколенка, голосування заплановане на грудень. Резолюція має на меті консолідувати підтримку України в питанні деокупації Криму.

У держави-агресора вимагається надати доступ до окупованого півострову міжнародним організаціям.

"Ми закликаємо міжнародне співтовариство послідовно реагувати на цинічні порушення прав людини в Криму та посилити політичний і дипломатичний тиск на Кремль з метою забезпечення повернення держави-агресора до поваги положень міжнародного права", - заявила віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції.

Зараз ви читаєте новину «Український проект деокупації Криму підтримали 34 країни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі