неділя, 29 жовтня 2017 17:12

Україна подасть до ООН резолюцію щодо захисту прав людини в Криму

Україна подасть до ООН резолюцію щодо захисту прав людини в Криму
Закликає інші країни підтримати резолюцію. Фото: Dictaphone.org.ua

Резолюцію "Положення про права людини в Автономній Республіці Крим та м. Севастополі" подасть Україна найближчими днями до Третього комітету ООН. Закликає інші країни підтримати її.

"Ми закликаємо міжнародне співтовариство послідовно реагувати на цинічні порушення прав людини в Криму та посилити політичний і дипломатичний тиск на Кремль з метою забезпечення повернення держави-агресора до поваги положень міжнародного права", - заявила віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе, передає "Інтерфакс-Україна".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Авакова пропонують через Радбез ООН вивести Росію на чисту воду

Голосування за ухвалення резолюції пройде в другій половині листопада.

"Сьогодні я хочу ще раз підтвердити позицію України: ми не торгуємо територією, як і нашими громадянами, за гроші, нафту або газ. Тому деокупація Криму, як і інших тимчасово окупованих територій, є нашим абсолютним пріоритетом", - додала Климпуш-Цинцадзе.

Окупаційна влада Криму має намір побудувати захисні споруди на адмінкордоні між анексованим півостровом і материковою частиною України.

Зараз ви читаєте новину «Україна подасть до ООН резолюцію щодо захисту прав людини в Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі