вівторок, 10 листопада 2020 16:38

Україна готує санкції проти Нікарагуа

Україна готує санкції проти Нікарагуа
Окупований Крим перебуває під світовими санкціями. Фото: Росзмі

Київ запустив санкційний процес проти Нікарагуа.

До такого рішення прийшли через відкриття посольства держави в окупованому Криму, пише Крим.Реалії.

"Міністерство закордонних справ України висловлює рішучий протест у зв'язку з незаконним та непогодженим з Україною візитом посла Республіки Нікараґуа в Російській Федерації пані Альби Асусени Торрес до Автономної Республіки Крим (Україна) для вручення так званому почесному консулу Нікарагуа в РФ ыз резиденцією в м. Сімферополь Олегу Бєлавєнцеву (в Україні його заочно засудили до 13 років в'язниці за участь в анексії півострова. – Gazeta.ua) консульського патента", – йдеться в заяві МЗС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Екскомандувач збройних сил США виніс вердикт щодо Криму

Українське МЗС не раз вказувало на неприпустимість дій, що порушують суверенітет і територіальну цілісність держави Україна.

"Українська сторона розпочала процес застосування санкційних заходів відповідно до законодавства України і вживатиме в подальшому всіх необхідних дій, передбачених законами України і нормами міжнародного права, для захисту суверенітету і територіальної цілісності нашої держави", – йдеться в повідомленні.

Основу російського контингенту, який сьогодні вилетів на лінію зіткнення в Нагірному Карабаху виконувати роль миротворців, становлять підрозділи 15-ї окремої мотострілецької бригади Центрального військового округу ЗС РФ з селища Рощинське Самарської області.

Зараз ви читаєте новину «Україна готує санкції проти Нікарагуа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі