четвер, 10 січня 2019 17:42

У Криму російські бізнесмени відібрали будинок у вчительки

У Криму російські бізнесмени відібрали будинок у вчительки
79-річну вчительку з Судаку вигнали на вулицю бізнесмени з Росії - фото кримські ЗМІ

Жительку окупованого Судака вигнали з будиночку, в якому вона жила 20 років.

Мешкала в домі при пансіонаті з 1995-го, повідомляють кримські ЗМІ.

Світлані Ільїновій 79 років. 48 із яких вона пропрацювала викладачкою і 20 років - вчителькою у школі. Жінка розповідає, що проблеми почалися з 2013-го. Керівництво пансіонату запропонувало їй квартиру замість будиночка. Але згодом рішення змінили та дозволили приватизувати житло.

"Сподіваючись на це, 2014-го ми зробили капремонт, я за свій рахунок поставила 3 електричних стовпи, провела окрему електролінію, воду", розповідає кримчанка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Є маленьке підпілля": у кримчан почали відбирати бізнес

2014-го був захоплений російськими військами і пансіонат переданий компанії з Архангельська.

За словами Ільїнової, нові власники двічі зверталися до суду з позовами про виселення. Але програвали, бо жінка жила на тій території більше 20 років, а в сільській раді є рішення про забезпечення її житлом.

Світлана Ільїнова звернулася до так званого Верховного суду Криму, який виніс рішення на її користь.

Однак сторону архангельських підприємців зайняв так званий районний суд Судака. Суддя, який виніс рішення висилити вчительку, аргументує свою відмову тим, що бізнесмени вже віддали цю землю третім особам і заселення пенсіонерки зашкодить їхнім інтересам.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Помирає на очах: розповіли про стан кримського активіста у в'язниці

Виконавча служба прийняла рішення повернути вчительці будиночок, але росіяни не спішать його виконувати. Бізнесмени подали позов про відтермінування повернення майна.

"Приїжджі бізнесмени, щоб не повертати будинок і максимально відтягнути дату, коли виконавці зможуть примусово повернути майно, подали до Судакського суду позов із проханням про відстрочку, - нарікає Світлана Ільінова. - Причина та сама: будинок зданий в оренду, ключів від нього немає".

Окупований Росією Крим продовжує перетворюватися на "сіру зону" без банків, нормального зв'язку, туристів та інвестицій. Про це розповів експерт із питань Криму, головний редактор порталу BlackSeaNews, голова наглядової ради фонду "Майдан закордонних справ" Андрій Клименко.

Зараз ви читаєте новину «У Криму російські бізнесмени відібрали будинок у вчительки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі