вівторок, 08 січня 2019 18:30

Яке майбутнє прогнозують окупованому Криму

Яке майбутнє прогнозують окупованому Криму
Крим стане сірою зоною без банків, зв'язку та майбутнього - фото poradum.com.ua

Окупований Росією Крим продовжує перетворюватися на "сіру зону" без банків, нормального зв'язку, туристів та інвестицій.

Про це розповів експерт з питань Криму, головний редактор порталу BlackSeaNews, голова наглядової ради фонду "Майдан закордонних справ" Андрій Клименко в інтерв'ю для Апостроф.

За словами Клименка з побудовою мосту на півострові нічого не змінилося. Керченський міст, який мав вирішити всі логістичні проблеми Криму, просто замінив собою пороми.

"Якщо раніше через Керченську протоку ходило два автомобільних і три залізничних поромів, то протягом 2016-го їх стало двадцять. Вони повністю забезпечували потреби Криму в товарах і пасажирах. Тепер, коли вони не потрібні, їх поставили на приколі в Керчі й вирішують, що робити з ними далі. Тобто революції ніякої не сталося: те, що возили пороми, зараз возять автомобілі по мосту",- каже він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Заступник мера Севастополя отримав 5 років умовно за участь у захопленні Криму

На його думку Крим не має дефіциту товарів, а залізничне сполучення буде використовуватись лише для перевезення військових та техніки.

"Щоб перевезти полк чи бригаду, треба декілька сотень залізничних вагонів. Пором може взяти 6-8 вагонів. Тобто, щоб перевезти полк, порому треба сходити туди й назад декілька десятків разів. А по залізничному мосту вони пройдуть декількома ешелонами", - говорить експерт.

Щодо туризму Андрій Клименко розповів що зростання туристичного потоку було тільки після побудови мосту. За його словами це були люди, які приїхали подивитися на міст і поїхати назад.

"Багато людей просто поїхали подивитися, що ж воно таке там збудовано за їхні гроші. Вони подивились пару днів та й поїхали назад, додому. Турист же це той, хто приїздить на 10-12 чи й більше днів. А оці поїздки - то так, екскурсія", - каже він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські прикордонники припинили зухвалі затримання кораблів в Азовському морі

За його прогнозами на півострові збережеться велика дотаційність та мілітаризованість, а сам півострів очолить "інтернаціонал" невизнаних територій.

Аналітик Пітер Еппс назвав найбільші загрози світовій безпеці в 2019 році. Перерахував їх у своїй колонці для Reuters.

На його думку, з огляду на торгову війну між Америкою та Китаєм, найбільші військові дії Росії у Східній Європі з часів холодної війни і найбільш непередбачувану адміністрацію США в сучасній історії, 2019-й не залишиться без сюрпризів у стратегічній сфері.

Зараз ви читаєте новину «Яке майбутнє прогнозують окупованому Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі