субота, 11 серпня 2018 11:40

У Криму продовжили арешт фігурантам "сімферопольської справи"

У Криму продовжили арешт фігурантам "сімферопольської справи"
Кримських татар, яких звинувачують в екстремізмі, залишили під вартою ще на 60 діб. Фото: Експрес

Кримським татарам, яких Росія в межах "сімферопольської справи" звинувачує в екстремізмі, продовжили тримання під вартою. Такий запобіжний захід діятиме впродовж ще 2 місяців. Торкнеться Теймура Абдулаєва, Еміля Джемаденова, Рустема Ісмаїлова, Узеїра Абдулаєва.

Згідно справи, чоловікам інкримінують причетність до організації "Хізб ут-Тахрір". Це угрупування в Росії вважають терористичним, пише "Радіо Свобода".

"Арешт продовжили до 11 вересня. Ми говорили, що це незаконно, що це політично мотивоване продовження і сама кримінальна справа. Але суд ухвалив рішення продовжити арешт", - розповів адвокат Еміль Курбедінов.

П'ятого фігуранта справи - Айдера Саледінова - напередодні також залишили під вартою. Таке рішення суду діятиме до 11 вересня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Патрушев пригрозив кримчанам терором і "хунтою"

Кримськотатарського активіста і блогера Нарімана Мемедемінова кримські окупанти помістили до психіатричної лікарні. Упродовж 20 днів "обстежуватимуть". На такі дії місцеві слідчі не отримали судового дозволу, проте вирішили діяти з власної ініціативи.

Зараз ви читаєте новину «У Криму продовжили арешт фігурантам "сімферопольської справи"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі