неділя, 03 березня 2019 19:27

У Криму поліція відпустила архієпископа Климента

У Криму поліція відпустила архієпископа Климента
Архієпископа Климента відпустили з поліцейського відділку. Фото: Krymr

У Криму російські силовики відпустили архієпископа Сімферопольського і Кримського Климента.

Владика понад п'ять годин пробув в поліцейському відділку. Про це повідомила спільнота "Кримська солідарність" в Facebook.

Як зазначається, місцеві правоохоронці називали різні причини затримання. Спершу заявили про дзвінок від "прихожанина" храма, настоятелем якого є Климент, що повідомив про "викрадення церковних речей". Пізніше священослужителя звинуватили у тому, що він "нецензурно висловлювався" в районі автовокзалу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Затримання архієпископа Климента: окупанти губляться в причинах

"Архієпископ Климент Сімфоропольскій і Кримський, за версією поліції, вкрав зі своєї церкви релігійні речі, після чого матюкався на ринку центрального вокзалу Сімферополя. Новий рубіж абсурду пройдено", - іронізує правозахисник владики Еміль Курбедінов.

У мережі з'явилося перше відео після звільнення Климента з "Центрального районного відділу поліції" Сімфероля.

В окупованому Криму у неділю, 3 березня, затримали архієпископа Кримської єпархії Православної церкви України Климента. Священослужителя зняли з автобуса на автовокзалі Сімферополя.

Зараз ви читаєте новину «У Криму поліція відпустила архієпископа Климента». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі