понеділок, 25 березня 2024 09:20

У Криму могли вразити ще один російський корабель - Плетенчук

У Криму могли вразити ще один російський корабель - Плетенчук
Корабель "Іван Хурс" міг отримати пошкодження. Фото: "Мілітарний"

ЗСУ могли уразити ще один російський корабель в окупованому Криму.

Третій корабель, що очікує підтвердження - це "Іван Хурс", сказав речник Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук під час телемарафону, передає Gazeta.ua.

Він прокоментував, що з пошкодженими кораблями Чорноморського флоту РФ.

"Стан наразі уточнюється. Наразі ми можемо підтвердити це ураження. Зараз так само верифікується інформація щодо ураження ще однієї одиниці, третьої. Так чи інакше, один з цих ВДК вже стоїть на заводі на ремонті. Враховуючи пошкодження, можемо сказати, що з 13 одиниць, які росіяни приготували, щоб захопити наше південне узбережжя, в строю залишається лише три одиниці. А щодо безпосередньо кораблів цього проєкту зі складу Чорноморського флоту - не залишилося жодного", - сказав Плетенчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Удар по вузлу зв'язку у Севастополі: оцінили можливості РФ у Чорному морі

Атакували також будівлю військово-морської бази у Севастополі та паливно-мастильні склади.

"Військово-морська база - це структура, яка забезпечує діяльність флоту загалом. Тому це може виявитись не лише зв'язок, а й забезпечення, поточний ремонт і багато питань, які вирішує безпосередньо військово-морська база. Але станом на зараз можемо зазначити, що операція була успішною, удар було нанесено серйозний, шкода суттєва", - пояснив речник.

Сили оборони України успішно уразили великі десантні кораблі російських окупантів - "Ямал" та "Азов".

Також завдали удару по центру зв'язку та декількох об'єктах інфраструктури Чорноморського флоту окупантів у Севастополі.

Після знищення великих десантних кораблів (ВДК) Чорноморського флоту Російської Федерації "Азов" та "Ямал" у Чорному морі залишилося лише сім десантних кораблів РФ.

І це включно з тими ВДК, які були перегнані з Балтійського та Північного флотів напередодні вторгнення у лютому 2022 року.

Зараз ви читаєте новину «У Криму могли вразити ще один російський корабель - Плетенчук». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі