пʼятниця, 10 травня 2019 13:08

Трибунал ООН: юрист розповів про наміри Росії

Трибунал ООН: юрист розповів про наміри Росії
17 квітня Лефортовський суд Москви ухвалив клопотання слідства про продовження терміну утримання під вартою відносно військовополонених українських моряків до 24 липня. Фото:pravdainform.com.ua

Українських військовополонених моряків, яких Росія захопила у листопаді торік, збираються засудити у РФ до максимального строку — 6 років колонії.

Про це сказав юрист української сторони Джонатан Гімблет під час виступу на слуханнях Міжнародного трибуналу з морського права у справі українських моряків у Гамбурзі.

"8 травня 2019-го Україна подала до Трибуналу відповідне рішення районного суду щодо (арешту — Gazeta.ua) 4 військовослужбовців, які були отримані нами від (адвоката Миколи — Gazeta.ua) Полозова", — сказав юрист.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Слухання "морського" трибуналу: Україна вимагає звільнити моряків

17 квітня Лефортовський суд Москви ухвалив клопотання слідства про продовження терміну утримання під вартою щодо військовополонених українських моряків до 24 липня.

"Нещодавнє слухання свідчить про серйозність і терміновість ситуації, спричиненої затриманням російських суден і військовослужбовців. Документи суду, подані Україною 8 травня, підтвердили, що Росія продовжуватиме порушення імунітету військових суден, здійснюючи огляди та судові експертизи. Ці документи також дають зрозуміти, що Росія продовжуватиме проводити цивільні допити та розслідування. Також планує засудити військовослужбовців до максимального покарання - 6 років у російській колонії", - додав Гімблет.

Перші слухання в Міжнародному трибуналі ООН із морського права триватимуть сьогодні, 10 травня, упродовж 3 год.

Зараз ви читаєте новину «Трибунал ООН: юрист розповів про наміри Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі